2017. dec 19.

Filozófiai esszépályázat - 2018

írta: szikzolt
Filozófiai esszépályázat - 2018

filozofia_szarnyakat_ad.gifAz elmúlt évek gyakorlatának megfelelően az Magyar Filozófiai Társaság az idei tanévben is meghirdeti a filozófiai esszépályázatát az alábbi kiírásnak megfelelően:

A Magyar Filozófiai Társaság

’Polisz’

címen filozófiai esszépályázatot ír ki középiskolás diákok számára.

“… ami révén bölcs az állam, úgy és annak révén bölcs az egyén is …”

(Platón: Állam)

A pályázók a ’polisz’ témájában egy minimum 4-5 oldalas, (8-10 000 karakteres) filozófiai esszé írásával jelentkezhetnek. Az esszé tárgya lehet a polisz legkülönbözőbb jelenségformáinak az értelmezése, illetve a polisz problémavilágának filozófiai reflexiója, legyen szó akár e kérdéssel foglalkozó filozófiai műről, egy e problémát megjelenítő karakteres gondolatról, vagy éppen irodalmi/művészeti alkotásról. A pályázat jeligés, vagyis a benyújtott és jeligével ellátott esszé mellé lezárt borítékban kell csatolni az esszé írójának nevét, címét, e-mail címét és iskolájának adatait. A pályaműveket az MFT címére kell eljuttatni: 6722 Szeged Petőfi Sándor sgt. 30-34. Az esszék elbírálását a Magyar Filozófiai Társaság elnökségének felkért tagjai végzik.

Beadási határidő: 2018. április 22.

Eredményhirdetés a 2018 július elején megrendezésre kerülő FIDI (Filozófiai Diáktalálkozó) keretei között. (Erről bővebben a FIDI 2018 Facebook csoportban olvashatsz.)

A nyertes pályázó egy elismerő oklevél mellett értékes könyvjutalomban részesül, illetve esszéje publikálásra kerül a Lábjegyzetek Platónhoz: Polisz című tanulmánykötetben, amely a 2018 májusában az MFT égisze alatt megrendezésre kerülő azonos című konferencia szerkesztett és kibővített anyagát tartalmazza. A legjobb esszék az MFT honlapján is megjelennek. További információk az MFT honlapján: www.mft-hps.hu.

Várjuk esszéiteket!

Szólj hozzá

filozófia polisz esszépályázat