2018. dec 09.

Filozófiai esszépályázat középiskolásoknak - 2019

írta: szikzolt
Filozófiai esszépályázat középiskolásoknak - 2019

A Magyar Filozófiai Társaság

’Identitás’

címen filozófiai esszépályázatot ír ki középiskolás diákok számára.

„Hol találjuk meg magunkat ekkor? Kivel azonosulhatunk még, hogy megerősíthessük tulajdon identitásunkat, és elmesélhessük tulajdon történetünket? Kinek meséljük el, először is? Önmagunkat kellene megalkotnunk, fel kellene találnunk magunkat, minta nélkül és biztos címzett nélkül. Ezt a címzettet persze az összes lehető helyzetben csak feltételezhetjük”. (J. Derrida)

identitas_fej.jpgA pályázók az ’identitás’ témájában egy minimum 4-5 oldalas, (8-10 000 karakteres) filozófiai esszé írásával jelentkezhetnek. Az esszé tárgya lehet az identitás legkülönbözőbb jelenségformáinak az értelmezése, illetve az identitás problémavilágának filozófiai reflexiója, legyen szó akár e kérdéssel foglalkozó filozófiai műről, egy e problémát megjelenítő karakteres gondolatról, vagy éppen irodalmi/művészeti alkotásról. A pályázat jeligés, vagyis a benyújtott és jeligével ellátott esszé mellé lezárt borítékban kell csatolni az esszé írójának nevét, címét, e-mail címét és iskolájának adatait. A pályaműveket az MFT címére kell eljuttatni: 6722 Szeged Petőfi Sándor sgt. 30-34. Az esszék elbírálását a Magyar Filozófiai Társaság elnökségének felkért tagjai végzik.

Beadási határidő: 2019. április 28.

Eredményhirdetés a 2019 július elején megrendezésre kerülő FIDI (Filozófiai Diáktalálkozó) keretei között. (Erről bővebben a FIDI 2019 Facebook csoportban olvashatsz.)

A nyertes pályázó egy elismerő oklevél mellett értékes könyvjutalomban részesül, illetve esszéje publikálásra kerül a Lábjegyzetek Platónhoz: Identitás című tanulmánykötetben, amely a 2019 májusában az MFT égisze alatt megrendezésre kerülő azonos című konferencia szerkesztett és kibővített anyagát tartalmazza. A legjobb esszék az MFT honlapján is megjelennek. További információk az MFT honlapján: www.mft-hps.hu

Szólj hozzá

filozófia esszé esszépályázat